Blogg

Blogg

Nyheter om teknik

Samlar lite kul teknik nyheter.

3 Veckor med min Jolla

TeknikPosted by Ronny Karlsson Fri, January 17, 2014 12:19:24
Haft min Jolla mobil i 3 veckor nu. är klart ett bra alternativ till alla som älskade Nokia N9. visst saknar vissa funktioner men i övrigt är det mycket smidigare att använda när man inte behöver trycka eller försöka nå små knappar för att navigera i systemet.

Har fått igång Google Play Store och Android appar fungerar över förväntan visst vissa appar som kik kan man oförklarligt inte logga in på. Men det är väll saker som kommer fungera efter tid. Mobilen har ju bara funnits ute på marknaden sen slutet av November och Sailfish OS är ju fotfarande i Beta stadiet. Så är du ingen Open Source nörd så är denna mobilen inget för dig, inte än i alla fall.

Här är en mobil som inte har några begränsningar och inte måste hackas för att man ska kunna förändra saker i systemet. Detta är saker jag ska lyftas mer. Jolla Levererar ett OS som ska gå att installeras på Andorid Mobiler / plattor men genom att köpa deras Mobil så stödjer man ju deras utveckling och i sin tur ger dom ju också möjligheter till användarna att kunna förändra och skapa nya möjligheter för Konsumenter.

Detta är som att jämföra Sailfish med vilket Linux som helst.

Apparna för Sailfish är ju inte så många i dagsläget. Men det ramlar in något nytt varje dag och man kan oxå ladda ned en appbutik för Beta appar som inte har kommit till Jolla Butiken än.

Och Jolla har släppt inte mindre än 2 uppdateringar sen dom släpte mobilen.. så man kommer nog se fler funktioner och förändringar med tiden.

Och inte minst när man får tillgång till 4G


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.